Genel

Paranın Satın Alabileceği En Pahalı Lezzetler

Published

on

Farklı bir lezzet için ne kadar ödeyebilirsiniz? Sınırınız nedir? Mesela bir simit ya da bir bardak su için binlerce lirayı gözden çıkarabilir misiniz? Dünyanın en pahalı lezzetlerini tatmasak da şöyle bir bir göz attık.

KAHVE  | Kedi dışkısından çıkmış fincanı 30 dolarlık kahve…

Kopi Luwak kahvesi, Asya kökenli misk kedisinin dışkısından toplanmış kahve çekirdeklerinden yapılıyor. Düşüncesi hoş olmasa da misk kedileri en olgun kahve meyvelerini yediği için onun dışkısından çıkan çekirdeklerin en kaliteli olduğuna inanılıyor. Bu kahve Endonezya kaynaklı olmakla birlikte artık dünya çapında tanınıp içiliyor.

ERİŞTE | 110 dolarlık muhteşem erişte…

Tokyo’daki Fujimaki Gekijyo restoranında hazırlanan bu erişte 20 çeşit malzeme içeriyor. Üstelik 25 yıllık bir tecrübenin süzülmüş hali.

SANDVİÇ | Kaşarlı, bıldırcın yumurtalı ve altınlı 190 dolarlık sandviç…

İlk kez 2011’de İngiltere’nin Somerset bölgesinde bir peynir festivalinde sergilenen dünyanın en pahalı sandviçinde, kaşar, altın yaprak, yer mantarı, bıldırcın yumurtası ve mayonez bir araya geliyor. Dünyanın en pahalı üç katlı sandviçini yapan şef ise Martin Blunos.

KEK | 1000 dolara Sultan Keki

 İstanbul’da Çırağan Sarayı Kempinski Oteli’nde sipariş üzerine yapılan ve üzerine 24 ayar altın serpilen “Sultan’ın Altın Keki”nin fiyatı 1000 dolar. Tadı mı? Tabii ki nefis.

SİMİT | Beyaz yer mantarlı 1000 dolarlık simit…

Yer mantarı dilimleri üzerinde altın yapraklar kullanılan bu Manhattan simidi 2007’de bir otel şefi tarafından yapılmış. Simidin içine konulan kilosu 20 bin doları bulan yer mantarı dünyanın en pahalı malzemelerinden biri.

PİZZA | Istakozlu havyarlı pizza 1000 dolar…

New York’un ünlü pizzacısı Ninos Bellisima, midesine düşkün cüzdanı kabarık müşterilerine 1.000 dolar karşılığında havyar ve ıstakozlu pizza yeme şansını veriyor.

KEBAP | Dünyanın en pahalı kebabı tam 1100 dolar…

Önder Şahan isimli Türk’ün İngiltere’deki restoranında pişirdiği şiş kebaptan bir porsiyon yemek için tam 1100 dolar yani yaklaşık 4 bin lira ödemeniz gerekiyor.

Londra’nın en ünlü kebapçılarından biri olan Önder Şahan, şiş kebap için istediği 4 bin liranın fazla olmadığı görüşünde.  Şahan kebabını, Wagyu etinden, en iyi sebzeleri ve 10 cl’si 450 dolara satılan 25 yıllık bir sirkeyi kullanarak hazırladığını söylüyor.

EV YEMEĞİ | 1780 dolarlık ev yemeği…

Lancashire’daki bir restoran dünyanın en pahalı malzemelerini kullanarak bir yemek hazırladı. Bu yemeğin içinde 940 dolarlık Wagyu bifteği, 3840 dolarlık Çin matsutaki mantarı, sosunda ise 1982 yapımı bir Fransız şarabı kullanılıyor.

BALIK |1.980 dolarlık somon ruloları…

Filipinli ünlü şef Angelito Araneta somon balığı dilimleriyle yaptığı bu suşinin üzerine 12 Palawan incisi ve 0.2 karatlık elmas yerleştiriyor. Yemekte ayrıca denizhıyarı, safran ve 10’dan fazla ülkede yasaklanan kaz ciğeri ezmesi de kullanılıyor.

FAST FOOD | 5000 Dolarlık fast food…

Las Vegas’taki  Fleur Burger adlı restoranda özel bir şarapla sunulan kobe bifteğinden yapılan burgerin fiyatı dudak uçuklatıyor.

TATLI | 26.000 dolarlık İtalyan tatlısı…

Jasper Mirabile 2011’de dünyanın en pahalı altın kaplama cannolini tatlısını yaptı. Bugün fiyatı 50 dolara inen bu tatlı, birkaç yıl önce yanında elmas bir kolye ve özel marka şampanya ile birlikte 26.000 dolara satılmıştı.

SU | Buzullardan gelen 60.000 dolarlık su…

Bir litre suya iki lira ödemek pahalı geliyorsa, bir servet ödemek zorunda kalsanız ne olurdu?  Paolo di Verachi Fransa ve Fiji Adaları’ndan kaynak suyu ile İzlanda’dan buzul sularını karıştırdığı bu şişeye 5 mg altın tozu da eklemiş. Tasarımını yine Verachi’nin yaptığı şişe ise 24 ayar altından yapılmış ve İtalyan sanatçı Amedeo Modigliani’nin bir heykelinden esinlenmiş. Guinness Dünya Rekoruna sahip olan şişenin kopyaları bile internetten 3.600 dolara kadar alıcı buluyor.

HAMBURGER | Teknolojik burger! Hem de tam 332.000 dolara…

Hollanda’nın Maastrciht Üniversitesi’nden Profesör Mark Post, bu burgerin etini laboratuvarda kök hücrelerden yapmış. 2013’te çevresel bakımdan sürdürülebilir gıda üretimi projesi kapsamında bir araştırmaya yönelik olarak üretilen bu burgerin maliyeti  332 bin dolar. Ancak satılık değil. Burgeri tadanlar, inek etine yakın, ama daha kuru olduğunu söylüyor.

Tüm hakları saklıdır © 2019 Mutfak Magazin