Haberler

CEBİNİZDEKİ MUTFAK

Ünlü şeflerin önerilerinden geleneksel yemeklere, deniz ürünlerinden vegan tariflere kadar her şey artık parmaklarınızın ucunda. Yemek yapmak sizin için bir hobiyse buyrun.

Published

on

THYME: A KITCHEN TIMER FOR YOUR CULINARY ARTS

Son derece basit bir uygulama olmasına rağmen mutfakta birçok işi aynı anda yapmaya çalışan şefler için kurtarıcı görevi görebilir. Fırındaki yemeği, ocaktaki sosu ya da tavadaki tavuğu aynı anda çıkarmanız gerekiyorsa, zamanla yarışmak her şeyden önce gelecektir. İster bir restoranda çalışıyor olun, isterseniz de amatör bir yemek blogger’ı, bu uygulama yemeklerin pişme sürelerini kontrol etme işini sizden alacak ve yeteneklerinizi geliştirebilmeniz için önemli bir fırsat verecek. Kolay ara yüzü sayesinde artık mutfakta dört dönmeyip sadece hatırlatmaları dinleyerek daha yaratıcı tabaklar hazırlayabilirsiniz.

TOP CHEF UNIVERSITY TO-GO

İyi bir şef olmak için pratik yapmanız şart. Ancak önünüze çıkan her tarifi de ilk seferinde kolaylıkla uygulayamayabilirsiniz. Bunun için deneyimli isimlerden alacağınız küçük tüyolara da ihtiyacınız olacaktır. Gastronomi eğitimi almasanız bile “Top Chef University” size bu anlamda ciddi bir katkı sağlayacak. 11 ünlü şefin hazırladığı uygulamayı yüklediğiniz anca 28 eğitim videosuyla karşılaşacaksınız. Ama uygulama bu kadarla sınırlı değil. 20 ayrı kurs programı ve 200’den fazla kişisel ders videosu da bulunuyor. Hatta dilerseniz sadece tek bir şefin videolarını takip edebilir ya da kendinize özel bir mutfak seçip sadece o konuda eğitim alabilirsiniz. Uygulamada aynı zamanda kendinizi sınamanız için de 20’den fazla test bulunuyor.

SEAFOOD WATCH

Özellikle deniz ürünleri konusunda uzmanlaşmak isteyen amatör şefler için inanılmaz bir uygulamayla karşı karşıyasınız. Zira iddia ediyoruz, böylesine geniş bir bilgi arşivini bu kadar kompakt bir formatla sunan bir uygulama daha görmediniz. Yıllarını denizde geçirmiş bir balıkçıdan öğrenecekleriniz bile bu uygulama yanında hafif kalır, çünkü uygulama dünyanın büyük bir bölümündeki deniz canlılarının haritasını çıkarıyor adeta. Sekiz ayrı bölgede bulunabilen bir ahtapotla ilgili detaylı bilgiyi başka nereden alabilirsiniz ki? Bunları kullanıp kullanmamak sizin seçiminiz. Ancak iyi bir şefin de özellikle deniz canlıları konusunda ciddi bir bilgi birikimine ihtiyacı olduğu kesin. Arama yapmak istediğiniz lokasyonu seçip, bu bölgedeki denizlerin envanterini çıkarabilir ya da bölgedeki deniz ürünleri satan market, hal ya da restoranı kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Uygulamanın artısı, deniz ürünlerinin yanı sıra sushi türleri hakkında da bilgi sahibi olabilmeniz; eksisi ise Türkiye denizleriyle ilgili henüz bilgi olmaması.

KITCHEN STORIES

İnternette her gün binlerce yeni tarif bulabilir, yeni mutfaklar keşfedebilirsiniz. “Kitchen Stories”i rakiplerinden ayıran en önemli özellik ise her hafta güncellenen tarif arşivinin muhteşem fotoğraflarla çekici hale getirmesi. Ücretsiz olması, kolay kullanımı, tarifleri detaylı bir şekilde izleyebileceğiniz videoları da cabası. Milyonlarca kullanıcısının olmasını ise “Herkes yemek yapabilir!” mottosuna bağlamak mümkün. En zorlu tarifleri bile öylesine yalın ve samimi bir dille anlatıyor ki “yapamam” deyip es geçmek mümkün değil. Videoları izlerken mutfakta bir yandan uygulamaya geçeceğinize eminiz. Kullanıcıları açısından en zevkli yanlarından biri de tematik paketleri. Örneğin sadece makarna tarifleri üzerine bir arama yapmak istiyor ya da sadece vegan yemekleri konusunda uzmanlaşmak istiyorsanız, uygulama size bu konuda muhteşem bir fırsat sunuyor.

RECIPES & FOOD CAMERA SNAPDISH

Uygulamanın şu an iki milyona yakın kullanıcısının olması boşuna değil, çünkü arşivinde tam tamına 14 milyon enfes tarif bulunuyor. Ancak uygulamanın listemizde yer alıyor olmasının başka bir nedeni var. “SnapDish”in en önemli özelliği yemeklerinizi fotoğraflarken daha estetik görüntüler elde etmenizi sağlaması. Eğer amatör de olsa bir blog ya da yemek kitabı hazırlıyorsanız bunun için basit bir fotoğraf uygulaması yeterli olmayabiliyor. Zira birçok doğa fotoğrafını bir küçük dokunuşla yüzlerce beğeni alacak bir kareye dönüştürmek mümkünken, bir yemek fotoğrafı için işler bu kadar da basit olmuyor. Eğer yemek kitabınızı daha yeni tasarlamaya başladıysanız, diğer örnekleri inceleyerek zihninizde yeni bir pencere de açmak mümkün.

Tüm hakları saklıdır © 2019 Mutfak Magazin