Ayın Şefi

Yoldaş SÖNMEZ

Mutfak Magazin yazarlarının Temmuz Ayı “Ayın Şefi“ seçimi : YOLDAŞ SÖNMEZ

Published

on

Haziran 78’de Ankara’da doğdu. Doğu- Batı sentezi tadında olan geniş bir ailede büyüdü. 1996 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Avrupa Topluluğu  bölümünü 1998 yılında bitirdikten  sonra Anadolu Üniversitesi Maliye bölümünde eğitimine devam etti ve 2003 yılında başarıyla mezun oldu. 2008 yılına kadar işletmecilik yaptı.

İçindeki yemek yapmak tutkusuna daha fazla engel olamayan Yoldaş Şef, kendisini yetiştirmek, geliştirmek ve mutfak sanatının inceliklerini öğrenmek için Ekim 2008’de Toronto’ya gitti. Toronto’daki ilk yılında çeşitli lokal restoranlarda şeflik yaparak mutfak yönetimi ve operasyonlarında deneyim kazandı. Kasım 2008-Eylül 2009 arası Morocco Chocolat’ta sırasıyla chef de partie ve sous chef pozisyonlarında çalıştı. Eylül 2009 da Kanada’nin en iyi restaurantı Auberge du Pommier’e chef de partie olarak geçiş yaptı. Toronto’da edindiği deneyimler ve öğrendiği  bilgileri Türk mutfağıyla füzyonlamak isteyen Yoldaş Şef 2012 başında Türkiye’ye döndü.

Türkiye’ye döndükten sonra sırasıyla Kempinski Hotel Barbaros Bay-Chef De Cuisine Do&Co-Executive Sous Chef Do&Co-Executive Chef olarak çalışan Yoldaş Şef Avrupa’nın bir çok büyük kentinde özel davetlere imza attı. Daha özgür, daha cesur ve daha eşsiz tatlar keşfedip sunmak adına, 2014 yılında Do&Co daki görevinden ayrılarak Bodrum’a taşındı ve Ent Restaurant’ı açtı.

Tüm hakları saklıdır © 2019 Mutfak Magazin