Mekan

OD URLA

OD URLA tamamen odun ateşinde eski usül pişirme yöntemleri kullanan, en yakındaki ürünü kullan felsefesini benimsemiş- sadece civar tarlalar ve köylerden, denizlerden ürünler kullanan bir şef restaurantı. Ege ürünlerini modern sunuşlar ile servis ediyor…

Published

on

OD URLA tamamen odun ateşinde eski usül pişirme yöntemleri kullanan, en yakındaki ürünü kullan felsefesini benimsemiş- sadece civar tarlalar ve köylerden, denizlerden ürünler kullanan bir şef restaurantı. Ege ürünlerini modern sunuşlar ile servis ediyor…

İşin başında İzmir’de yıllarca İtalyan lokantası çalıştıran bir babanın oğlu olan Osman Sezener var.  Urla İskele yolu üzerindeki restoranına eski Türkçede ateş anlamına gelen OD adını vermiş. Adın ve konseptin birbiriyle örtüştüğü ender yerlerden birini yaratmış. Böylece Od Urla ismi ortaya çıkmış.

Üç yaşında babasının İtalyan restoranına adım atan Osman Sezener yemeklerle, mutfakla iç içe büyümüş. Bilkent’te Turizm ve Otelcilik, ardından New York’ta aşçılık eğitimi almış. Bir süre yurtdışında ve İstanbul’da farklı restoranlarda çalıştıktan sonra İzmir’e dönüp babasına ait Ristorante Pizzeria Venedik’in mutfağının başına geçmiş.

Bir yıl kadar önce de Urla’da aile zeytinliği ve yazlık evinin olduğu arazi üstünde restoran açmaya karar vermiş, iyi bir mimar olarak eşi Ecem Sezener de iç tasarım ve dekorasyonu üstlenmiş…

OD’da tüm yemekler bölgede yetişen taze ve mevsiminde ürünlerle yapılıyor.

Ortasındaki koskocaman açık mutfak, etrafında onlarca yüksek sandalye, yüksek tavandan sarkan modern aydınlatmalar, her detayı düşünülmüş bir dekorasyon insanda büyük bir merak uyandırıyor.

Öncelikle menü mekanı canlı tutmak adına her ay değişiyor. Onun dışında menü; Tadım Menüsü ve Paylaşımlık Menü olarak ikiye ayrılıyor. Menüdeki “Soğuklar” bölümünden “şeker domates- beyaz peynir ve külde ceviz”, “karides-nareciye-antep fıstık” ve “köz biber-isli yoğurt-biberiye”” özellikle önerilir.

Od Urla’nın menüsündeki “Sıcaklar” bölümünden ise “ayı mantarı-izmir dolumu-arpa şehriye” ve “istiridye mantarı-arapsaçı-lavaş”ı tavsiye ederiz.

Ev yapımı fındık dondurması, fındık kreması ve fındıklardan oluşan 3 Fındık tatlısı, “Nar karamel-çikolata-zeytinyağ-deniztuzu” ve “Arapsaçı dondurma-kıl biber-limon” tatlıları da yaratıcılığın zirvesi.

Od Urla’da “butik peynirler” bölümünde Miralem ürünleri, Canruba, Tarzı Siyah, Aşiran gibi Batı Anadolu peynirleri  var.

Kullandıkları zeytinyağı bahçedeki tesiste sıkılıyor.

Tadım menüsü fırından yeni çıkmış ekşi maya ekmek, zeytinyağı ve Ege denizi tuzuyla başlıyor; arapsaçlı acı biberli limonlu dondurma ve karamelize narlı, deniz tuzu, çikolata, zeytin ve zeytinyağı crumble ile yapılan tatlıyla sona eriyor.

Menüde 10 çeşit var, her biri çok lezzetli ancak özellikle dördü damakta unutulmaz tat bırakıyor. 

Ege tarhanası ve karides kabuklu sos, fırında cibez otu ve çıtır kadayıfla sunulan odun ateşinde kızarmış Özbek köyü karidesleri, humus, İzmir simidi, sülünez, şarap soslu közde çok az pişmiş yerli kalamar, sıcak lavaş üzerinde karamelize soğanlı dana kuyruk, firik püresi, kestane kebap ve mesir macunu soslu ızgara bonfile unutulmazlar arasında.

Ayrıca Od Urla Pazartesi- Salı kapalı diğer günler açık. Web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm hakları saklıdır © 2019 Mutfak Magazin