Seyahat

Üç yıldızlı İtalyan: Osteria Francescana ve Massimo Bottura

Published

on

İtalya’da, gastronomik anlamda ülkenin önde gelen bölgesi Emilia Romagna’dayız. Bolonez sos, parmesan peyniri, prosciutto gibi İtalya deyince ilk aklımıza gelen lezzetlerin çıkış bölgesi burası. Balzamik sirkenin en iyisi de burada. Orta Çağ’ın izlerini taşıyan tupturuncu şehirleri ile hem tarih, hem lezzet dolu bir bölge Emilia Romagna. 

Bugünkü adresimiz, Bolonya’dan bir saat kadar uzaklıktaki kendi küçük, İtalyan gastronomi sahnesinde rolü büyük olan Modena. Bize sunduğu birbirinden harika lokal İtalyan lezzetlerinin yanısıra Modena, üç Michelin yıldızlı ve 2016 ve 2018 yıllarında dünyanın en iyi restoranı seçilen ve hala en iyiler listesinde yerini koruyan Osteria Francescana’ya da ev sahipliği yapıyor. 

Osteria Francescana’nın şefi Massimo Bottura, burayı 1995 yılında, doğduğu şehir olan Modena’da açıyor. Lokal İtalyan mutfağından lezzetleri sanat, tarih ve felsefe olguları ile besleyen tabaklar ile yeniliği ve geleneği aynı potada eritmeyi amaçlayan bir restoran deneyimi sunmayı hedefliyor Osteria Francescana. Bottura’nın ise hukuk fakültesinden mutfağa uzanan bir hikayesi var. 

Hukuk eğitimini yarıda bırakan Bottura, önce aile işinde çalışmaya başlıyor ve sonra onu da bırakarak, o günlerde henüz bunun farkında olmadığı ama asıl parlayacağı alan olan mutfağa geçiyor, Modena yakınlarındaki Nonantola’da bir restoranı devralıyor. Bottura’nın New York’tan Monte Carlo’ya, İtalyan mutfağından Fransız mutfağına uzanan macerasında yolu Alain Ducasse ve Ferran Adria gibi efsanevi şeflere kesişiyor, oradan da Osteria Francescana’ya uzanıyor. 

Üç Michelin yıldızı, yeniliği ve geleneği bir araya getiren yaklaşımı ile Osteria Francescana’da bir yemek deneyimi yaşamak istiyorsanız, bütün bu klasmandaki restoranlar gibi haftalar veya aylar öncesinden internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Modena’nın tarihi dokusu ile birleştireceğiniz bu özel restoran deneyimi ile keyifli bir İtalya seyahati geçireceğinize eminiz.

Tüm hakları saklıdır © 2019 Mutfak Magazin