Haberler

Dünyanın en iyi kadın şefi Elena Reygadas

Published

on

Meksikalı şef Elena Reygadas için gastronomik başarı yolculuğu kendini tanıma, zor dersler ve hem iş hayatında hem özel yaşamında bitmek bilmeyen denge arayışı ile dolu. 2023 yılında Dünyanın En İyi Kadın Şefi seçilen Reygadas, Mexico City’deki Rosetta’nın şefi ve sahibi.

46 yaşındaki Reygadas için ilgi odağı olmaya alışmak oldukça zorlu olmuş çünkü son dönemin popüler film ve dizilerinde bize yansıtılan şeflerin iddialı, baskın, obsesif bir karaktere sahip olması gerektiği düşüncesinin tam tersine, Reygadas oldukça yumuşak ve ilgi odağı olmak istemeyen bir karaktere sahip olduğunu söylüyor. Mesleki olarak kendisini örnek alan kadınların varlığını kabul ettikten sonra, her ne kadar protagonist bir karakteri olmasa da örnek olabilecek biri olmanın gerçekten de alması gereken bir sorumluluk olduğunu kabul etmiş.

İngiliz Dili Edebiyatı okuduktan sonra mutfak eğitimi alan Reygadas, iklim değişikliği, sosyal eşitsizlikler, şiddet ve ırkçılık gibi birçok konuda yaşanan sorunlara karşın, kendi restoranı olan Rosetta’nın sürdürülebilir ve çevreye duyarlı tercihler yapan bir mutfak olması üzerinde duruyor. Meksika gibi et tüketimi yoğun olan bir ülkede Rosetta, mümkün olduğunca sebze bazlı tabaklar da sunmaya çalışıyor.

Tüm hakları saklıdır © 2019 Mutfak Magazin